Сега четете
Победителката от „Гласът на България“ Петя Панева с голям концерт

Победителката от „Гласът на България“ Петя Панева с голям концерт

На 23 декември в зала 1 на НДК младата народна певица Петя Панева ще зарадва почитателите си с първи самостоятелен концерт „Ясна Зорница“. В бляскавото музикално събитие ще имаме възможност да се насладим на емблематични народни песни, аранжирани специално за събитието от големия композитор Георги Андреев, който ще дирижира целия концерт.Изпълненията на Петя Панева са възраждане на най-добрите традиции на българския народен песенен фолклор, които са се запазили през столетията, изпяти от нея брилянтно, с чисто и неподправено звучене„, споделя Георги Андреев.

Концерт-спектакълът ще омагьоса публиката, освен с новаторски подход в подбраните песни, така и с още по-внушително звучене, благодарение на Симфоничен оркестър Враца и солистите на ДФА „Филип Кутев“. В него участие ще вземат още популярни изпълнители, които засега организаторите запазват в тайна.

Петя Панева е първият победител в „Гласът на България“, който спечели телвизионния формат с изпълнения на народна музика. Талантливата млада певица успя да грабне сърцата на всички българи с яркия си глас и любовта си към фолклора.

Тя пее от 4 годишна на много и различни сцени. Завършва НУИ „Добри Христов“, гр. Варна със специалност ударни инструменти. Висше образование завършва в НМА „Панчо Владигеров“. Била е част на хор „Ваня Монева“, както и негов солист. Две години е била част от ДФА „Филип Кутев“. През 2019 участва в турнето на Нешка Робева „Шоу без име“.

Има съвместни изяви с един от най-големите кларинетисти на България – Иво Папазов-Ибряма. С нейно участие са многобройни записи на БНР с оркестъра за народна музика. През 2022 ще излезе и първият и съвместен албум с оркестъра за народна музика на БНР. Носител е на много награди, както в България, така и в чужбина. Част от тях са: Специална награда на конкурс „С песните на Калинка Вълчева“, Специална награда на конкурс „С песните на Вълкана Стоянова“.

През 2017 печели възхищението на журито и публиката на конкурса „Пирин фолк“ като завоюва 3 награди-Първа Награда на журналистите, Първа награда на фестивалното жури, както и Награда на публиката.

Вижте и

Композиторът Георги Андреев и главен художествен ръководител на ДФА „Филип Кутев“ е създал множество произведения за солисти, хор, симфоничен оркестър, кантатно – ораториални жанрове, камерен оркестър, народен ансамбъл, камерна музика, вокална музика, както и над 1000 аранжимента на песни и пиеси от много различни жанрове. Произведенията му са неизменна част от репертоара на симфонични оркестри, камерни оркестри, ансамбли и солисти, както и от програмата за концертите на Фортисимо Фест. Над 80% от сегашния репертоар на НФА “ Филип Кутев“ е съставен от негови произведения.

Последната му награда, наред с десетките му отличия е „Кристална лира 2022“ за върхови постижения в областта на българското музикално-изпълнителско и танцово изкуство.

Билети за концерта „Ясна Зорница“ се разпространяват в мрежата на Еventim, както и билетен център НДК.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре