Сега четете
Мигранти влязоха в тежки престрелки на сръбско-унгарската граница

Мигранти влязоха в тежки престрелки на сръбско-унгарската граница

Мигранти влязоха в тежки престрелки с автомати на границата между Сърбия и Унгария и принудиха властите да използват хеликоптери и много жива сила, за да спрат разрастването на боевете.
БГНЕС предава, че основната престрелка е била недалеч от сръбско-унгарската граница, край граничния пункт Хоргош. В акцията по неутрализирането на стрелящите се мигранти, са участвали хеликоптери и дронове, както и служители на Жандармерията. До момента са задържани над 100 души. Първите престрелки са регистрирани тази нощ, когато са възникнали сблъсъци между отделните въоръжени мигранти. Силите на реда претърсват района около Хоргош и Суботица.

На място пристигна и вътрешният министър Братислав Гашич, който до скоро ръководеше сръбските спецслужби – БИА. По първоначална информация има един тежко ранен мигрант, който е на около 20 години. Той е с две огнестрелни рани в гърдите, съобщи държавната телевизия РТС.

Вечерта, след 19:00 ч. са се чували изстрели с автомати, докато граждани са чакали децата си да се приберат от училище или са отивали на уроци по народни танци, съобщава N1.

Досега повече от 600 незаконни мигранти са били задържани в районите на Хоргош и Суботица, които ще бъдат транспортирани до центрове за бежанци в южната част на Сърбия.

Вижте и

Акция се провежда и в Белград, съобщава „Курир“. Полицията извежда мигранти на улиците и площадите на Белград, конфискуват се и оръжия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре