Сега четете
Майка на дете с церебрална парализа получи от общината съборетина, където да гледа момиченцето

Майка на дете с церебрална парализа получи от общината съборетина, където да гледа момиченцето

Общински служители в столицата буквално се изгавриха с майка, която сама отглежда момиченцето си с детска церебрална парализа. Те получиха ключ за общинско жилище, което обаче е без врати и бушони, изключително занемарено и мръсно. Не е ясно как общината го е приела в този вид от предишните обитатели. Санитарните помещения са в отвратителен вид. Това съощи във фейсбук Анна Йончева, организатор на проект „Различните деца на България“.
Ето поста й:
„Това са Яна и Ели – смели и много борбени момичета. Познавам ги от три години и винаги съм се възхищавала на това, че абсолютно всеки път са усмихнати.
Елена е с увреждания и в инвалидна количка. Майката Яна както знаете не може да работи, защото я гледа.
Днес получиха ключ от общинско жилище и бяха много щастливи. Докато не отвориха входната врата….
Състоянието на жилището е повече от кошмарно!
Дори не искам да коментирам как може общината да даде апартамент в такова състояние на майка на дете с увреждане!!!
Жилището се нуждае от ремонт. Тяхна приятелка се е заела да помага и към този час са набавени част от мебелите,пердета, маси и др.
Най-големият проблем се оказва банята. Както виждате от снимките трябва основен ремонт там – много е гнусно! То и на целият апартамент си трябва, ама все от някъде да тръгнем ..
Моля, ако имате познати, които могат да бъдат полезни, да дарят труда си, или поне плочките нека се свърже с Ирена на тел…. Това е жената, която им помага и ще координира всичко. Тук ще има много работа и затова всички ще запрятаме ръкави и ще помагаме.
Тези момичета наистина го заслужават!“
Малко по-късно Йончева сподели пред Любословие.БГ, че познати от социалната мрежа са се включили с ремонт, ушиване на пердета, намиране на мебели, тъй като всичко от стария апартамент е изнесено. Остава намирането само на врати и дограми.
Анна сподели, че и общинари са видели поста й и е изпратена кола, която да извози боклука. Мнозина от виделите публикацията в социалните мрежи предложиха в жилището да бъде настанен общинар или депутат, макар и само за ден.
Стела Стоянова, Любословие.БГ
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре