Сега четете
Заловиха нова група нелегални мигранти, този път в София

Заловиха нова група нелегални мигранти, този път в София

Нова група от нелегални мигранти е била заловена в София тази сутрин.

Около осем часа сутринта е бил спрян автомобил за рутинна проверка и в него са открити нелегалните мигранти. Те са над 10 души. Заявили, че са от Сирия, допълва БТА. Микробусът,  в който пътували, е със сръбска регистрация, а шофьорът също заявил, че е сириец.

Това е поредният случай на заловена група нелегални мигранти в страната в последните седмици. Преди няколко дни при гонка на кола с нелегални мигранти, управлявана от полска гражданка, бе тежко ранен полицай, който е в медикаментозна кома и тежка черепно-мозъчна травма, а преди няколко месеца в Бургас загинаха двама полицаи, опитващи се да спрат автобус с нелегални мигранти в Бургас.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи преди няколко дни, че МВР променя постоянно тактиката за противодействие в борбата с трафика, защото и „каналджиите“ променят постоянно своята. Той добави, че от Италия, Полша, Латвия, Беларус и други държави у нас идват хора, които да трафикират мигранти. Причината според Демерджиев е в ниските наказания, като отчете, че от приключили 2485 дела за трафик през 2021-2022 г. само по 158 от тях има наложени ефективни наказания.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре