Сега четете
Вижте кой е най-големият риск при покупки в деня на Черния петък

Вижте кой е най-големият риск при покупки в деня на Черния петък

Класическият и дългоочакван от много потребители Черен петък настъпи! А вие търсите точно определена стока или продукт, който е предлаган допреди няколко часа на изключително атрактивна цена, но се оказва изчерпан още в малките часове в познатите ви и надеждни магазини. Решавате да го потърсите където и да било в интернет. Откривате го в непознат за вас сайт на близка до намалената за Черния петък цена при известните ви магазини и бързате да го поръчате, докато не е свършил и тук! Стоп!
Проверете кой е търговецът: има ли фирмата физически адрес, телефон, на който можете да осъществите реален контакт с негов представител, как изглежда самият е-магазин – като структура, общи условия за продажбите и доставката на поръчките, за правата ви, вкл. да се откажете от покупката в 14-дневен срок и да предявите рекламация за некачествена стока до 2 години от покупката. Проучване на „Ние, потребителите“ сочи, че някои от най-търсените модели средтелекомуникационните устройства, телевизорите и малките електроуреди за дома са изчерпани при утвърдените на пазара търговци, но могат да бъдат открити в сайтове за продажби, на които липсват данни за фирмата, стационарен адрес, често дори и телефон, а коментарите за тях в онлайн пространството са неодобрителни.
Преди да поръчате е важно също да обърнете внимание и на това дали стоката или продуктът са точно като тези, които сте планирали да закупите – със същите характеристики като търсените от вас, но изкупени на останалите места, или само изглеждат като тях, съветват от „Ние, потребителите“. Експертите напомнят, че много производители проектират и изработват версии на своите продукти за различни търговци и пазари и е възможно да попаднете на по-ниско качество, въпреки идентично представените им спецификации. Не рискувайте със съмнителни търговци.

Източник „Ние, потребителите“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре