Сега четете
ББР ще дава кредит до 5 млн. лева на болници със спешни отделения

ББР ще дава кредит до 5 млн. лева на болници със спешни отделения

Българската банка за развитие (ББР) предлага дългосрочно финансиране на многопрофилни болници за активно лечение с разкрити спешни отделения, които са обект на провежданата от държавата политика за оздравяване и развитие на болници. Програмата включва инвестиционни и/или оборотни кредити за подобрение на инфраструктурата и медицинското оборудване с цел повишаване на обема и качеството на предоставяните медицински услуги. Това съобщават от банката на сайта си.

При необходимост болниците трябва да изпълняват одобрен от МЗ „План за преструктуриране и финансово стабилизиране на паричните потоци“ с въведени целеви стойности и индикатори, който включва график за погасяване на просрочените задължения и план за постигане на положителен резултат от дейността. Лечебните заведения трябва да притежават база и да обучават студенти и специализанти по медицина, както и да притежават реалистичен положителен паричен поток, оценен от ББР.

Размерът на кредита е до 5 млн. лв. за срок от 10 години и гратисен период до 2 години. По програмата ще може да се кандидатства до 31 август 2023 г. Допустими разходи по програмата са бъдещи разходи за ремонтни дейности и придобиването на дълготрайни материални активи, пряко свързани с дейността на болниците, които са включени в представена на министъра на здравеопазването „Бизнес програма“ и разходи за разплащане с доставчици.

Вижте и

Най-вероятно първата болница, която ще получи парите. ще е „Александровска“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре