Народното събрание включи в дневния си ред, като точка втора от програмата, второто гласуване на промените в Изборния кодекс

Народното събрание включи в дневния си ред, като точка втора от програмата, второто гласуване на промените в Изборния кодекс. При първоначалното гласуване решението бе подкрепено със 120 гласа „за“, „против“ – 102, без въздържали се. По предложение на Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната“ (ПП) предложението бе прегласувано. Поискана бе и проверка на кворума в залата. Иванов попита председателстващия заседанието Росен Желязков от ГЕРБ-СДС кое извънредно налага включването на Изборния кодекс в дневния ред на днешното пленарно заседание.

При прегласуването включването на точката бе подкрепено от 124 народни представители, 101 бяха „против“, а нула се въздържаха.

Никола Минчев от ПП в обратно становище също попита кое извънредно налага включването на Изборния кодекс в дневния ред за четвъртък сутринта. Той отбеляза, че доверието в законодателния орган няма да се повиши нито със среднощни заседания, нито с каквато и да е извънредност на промени в изборното законодателство. Ние не сме приели нито един законопроект на две четения, добави той и изтъкна, че Изборният кодекс ще е първият такъв. Това е доста ясна заявка за парламентарните групи, които подкрепят тези промени, накъде са се насочили, добави Минчев.

Пред парламента от сдружение „Боец“ организираха протест срещу промените в Изборния кодекс. Засилено е и полицейското присъствие в района на Народното събрание.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре