Сега четете
Служителите на (МВнР) влизат в ефективна стачка от 1 Декември

Служителите на (МВнР) влизат в ефективна стачка от 1 Декември

Символичните стачни действия в Министерството на външните работи (МВнР) преминават в ефективни от първи декември, съобщиха от Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба.

Обявените миналия месец символични стачни действия в МВнР не доведоха до резултат, се казва още в съобщението, цитирано от БТА.

„Поради липсата на конструктивен, открит и ефективен диалог с ръководството на МВнР по поставените стачни искания, считано от 01.12.2022 г., стачните действия преминават в ефективни за служителите от Централно управление“, допълват от обединението.

Исканията на служителите са за достойно заплащане, индексиране на командировъчните средства, както и преустановяване на практиката да се намалява основната заплата при заминаване в дългосрочна командировка. Миналия месец стачните действия коментира и заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, който заяви, че със стачката на служителите на МВнР се отправя призив за достойно заплащане в системата.

Вижте и

В съобщението се казва още, че при продължаваща липса на резултат по стачните искания ще бъде допълнително организиран процесът по започване на ефективни стачни действия и в задграничните представителства на България.

В периода до първи декември ще се проведе едночасова ефективна предупредителна стачка в Централно управление на МВнР.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре