Сега четете
Полицията задържа кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ

Полицията задържа кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ

Полицията задържа и отведе за разпит тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски. Мотивите за акцията на МВР все още не са ясни.

Мараджиев е знаково лице на ГЕРБ и областен координатор на партията в Пловдив.

Икономическа полиция и прокуратура са влезли и във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и са извършили претърсвания. Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки.

Според полицията, от рано тази сутрин в сградата на Община Стамболийски се провежда специализирана операция от служители на „Икономическа полиция“ под надзора на прокуратурата. Кметът на града е бил отведен в сградата на полицейското управление в Стамболийски за снемане на обяснения.

През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.  Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По онова време Мараджиев обяви, че целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

Полиция и жандармерия претърсиха дома на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев и през юли м.г. Освен неговото жилище, бяха атакувани още домът на родителите му и фабриката на неговия син.  Участниците в претърсването обяснили на Мараджиев, че търсят списъци за купуване на гласове. По настояване на участниците в претърсването Мараджиев и 77-годишният му баща са подписали протокол, че са предупредени, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вижте и

 

Снимка БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре