Сега четете
НСИ ще оповести промените за последните 10 години на населението в България

НСИ ще оповести промените за последните 10 години на населението в България

Председателят на Националния статистически институт (НСИ) доц. д-р Атанас Атанасов и неговият заместник Диана Янчева ще открият от 14:00 ч. днес семинар на тема „Преброяване 2021 – Резултати. Етно-демографски характеристики на населението – етническа принадлежност, вероизповедание, майчин език, религиозност“ в к.к. „Боровец“, съобщиха от НСИ.

В първия ден от двудневния форум, организиран от НСИ, директорът на Дирекция „Демографска и социална статистика“ в Института Магдалена Костова ще оповести резултатите от преброяването в частта „Етническа принадлежност и майчин език“. По-късно тя ще представи и данни по темата „Религиозност и вероизповедания“.

През втория ден на форума в дискусия за влиянието на броя и структурата на населението на България върху обществените, социалните и икономическите процеси в страната ще се включат доц. д-р Елица Димитрова от Института за изследване на населението и човека при БАН и Петър Ганев от Института за пазарна икономика.

Вижте и

Събитието ще бъде излъчвано онлайн в каналите на НСИ в „ЮТюб“ (YouTube) и „Фейсбук“ (Facebook), както и на сайта на „Преброяване 2021“, а линковете, на които ще може да се наблюдава, ще бъдат предоставени преди началото.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре