Сега четете
Луис Енрике за Гави: „Роди се звезда“

Луис Енрике за Гави: „Роди се звезда“

Селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике прогнозира, че Гави ще бъде „една от звездите на световния футбол“ в следващите години. Тийнейджърът вкара петия гол за Испания за разгрома със 7:0 над Коста Рика и стана третият най-млад голмайстор в историята на Световни първенства след Краля Пеле през 1958 година и мексиканеца Мануел Росас през 1930 година.

Гави се разписа на възраст от 18 години и 110 дни, Пеле вкара срещу Уелс на четвъртфинал през 1958 година на възраст 17 години и 249 дни, а Росас бележи на Мондиал 1930 на 18 години и 93 дни.

„Гави е уникален играч. Той е на 18, но има характер на опитен играч. Той е момче, което понякога има нужда от малко спокойствие. Но ние сме щастливи, че го имаме в отбора и той ще бъде една от звездите на световния футбол“, каза Енрике.

Другите попадения за най-резултатната победа на Ла Фурия на световни първенства вкараха Феран Торес (две), Дани Олмо, Марко Асенсио, Карлос Солер и Алваро Мората.

„Нямаме един нападател, който да вкарва много голове. Но имаме много играчи, които бележат голове и никога не съм се притеснявал от липсата на голове. Ние винаги сме най-резултатните в турнирите“, каза още Енрике.

Вижте и

Испания играе със състава на Германия, който се нуждае от точки след изненадващата загуба на старта с 1:2 от Япония. При успех за Испания Бундестимът ще отпадне още в груповата фаза.

„Не искам да спекулирам с това. Германия е невероятен отбор. Трябва да сме спокойни, въпреки че постигнахме голяма победа“, добави Енрике.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре