Сега четете
„Витошка“ е на 47-мо място сред най-скъпите улици в Европа

„Витошка“ е на 47-мо място сред най-скъпите улици в Европа

Софийският бул. „Витоша” се нарежда на 47-а позиция в Европа в класацията за най-скъпи търговски улици, показа проучване на Cushman & Wakefield.

Средният месечен наем за магазин от 100 кв. м на популярната столична дестинация е малко над 50 евро/кв. м, което е с 10% по-малко спрямо нивата от 56 евро/кв. м през 2019 година. Спадът е резултат от Covid-19 пандемията, като от началото на тази година е налице плавно възстановяване и завръщане към предходните нива. Данните са от традиционното проучване Main Streets across the World на консултантската компания Cushman & Wakefield, представлявана от Фортън в България. Докладът обхваща  47 държави в света, като България е представена със столичния бул. „Витоша“.

Сред останалите балкански столици се отличават Белград с „Кнеза Михаила“, която е на 42 позиция на Стария континент, с наемни нива от 82 евро/кв. м, както и Загреб с улица Ilica със среден наем от 73 евро/ кв. м. В Букурещ Calea Victoriei се нарежда на 46-о място с месечен наем от 53 евро / кв. м.

Най-скъпата търговска локация в Европа вече е Via Montenapoleone в Милано с 1212 евро месечен наем. Следва я New Bond Street в Лондон с месечен наем, равняващ се на 1195 евро/кв. м. Третата позиция на Стария континент заема Via Condotti в Рим с нива от 1034 евро / кв. м на месец. Парижката Avenue des Champs Elysees изпада от ТОП 3 и заема 4-то място с наем от 922 евро/ кв. м.

Вижте и

В световен мащаб най-скъпата улица отново е Пето авеню в Ню Йорк, с наем от 1756 евро на кв. м.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре