Сега четете
Мъжът, който снощи откри огън в супермаркет на „Уолмарт“ в американския щат Вирджиния и уби шестима души, е бил служител на търговската верига

Мъжът, който снощи откри огън в супермаркет на „Уолмарт“ в американския щат Вирджиния и уби шестима души, е бил служител на търговската верига

Мъжът, който снощи откри огън в супермаркет на „Уолмарт“ в американския щат Вирджиния и уби шестима души, е бил служител на търговската верига, предаде АП, като се позова на полицията.

Началникът на силите на реда в град Чесапийк Марк Солески каза пред журналисти, че нападателят се е самоубил.

Малко преди атаката супермаркетът е бил пълен с посетители, които са пазарували за Деня на благодарността.

Все още се изясняват мотивите на извършителя.

База данни на АП, в. „Ю Ес Ей тудей“ и Североизточния университет, която отчита всяко масово убийство в САЩ от 2006 г., показва, че тази година ситуацията е особено тежка. От януари насам в страната вече са били извършени 40 масови убийства – вторият най-голям брой за последните три години. През 2019 г. престъпленията от този тип са били 45.

Според дефиницията, възприета за тази статистика, масово убийство е атака, при която са загинали най-малко четирима души, без да се брои нападателят.

Вижте и

Три дни преди атаката в „Уолмарт“ мъж откри огън в нощен клуб, посещаван от гейове и лесбийки, в Колорадо Спрингс, убивайки петима души и ранявайки 17.

По-рано тази година страната беше разтърсена от смъртта на 21 души, които бяха застреляни в начално училище в Ювалди, щата Тексас.

Вчерашната стрелба събуди спомените за още едно нападение в „Уолмарт“ през 2019 г., когато нападател, който по думите на полицията е искал да убива мексиканци, откри огън в магазин на веригата в Ел Пасо, Тексас, и отне живота на 22 души.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре