Сега четете
Гришо повежда България в новия турнир „Юнайтед къп“

Гришо повежда България в новия турнир „Юнайтед къп“

България ще участва в дебютното издание на новия световен турнир по тенис за смесени отбори – „Юнайтед къп“ в Австралия. Страната ни получи едната от последните две квоти за турнира, с който ще бъде открит сезон 2023 в професионалните вериги на мъжката (АТР) и женската (WTA) асоциации.

Първата в историята съвместна надпревара на двете организации ще се проведе от 29 декември до 8 януари с участието на общо 18 тима. Първите 16 от тях бяха обявени на 10 ноември на базата на позициите на първите ракети на съответните нации в индивидуалните класации при мъжете и жените, както и чрез комбиниран ранкинг на АТР и WTA.

Финалните места бяха запазени за един отбор от квотата на мъжката ранглиста и един от тази на комбинираното класиране към 21 ноември. Българският отбор заслужи участието си благодарение на 28-ото място на Григор Димитров в класацията на АТР. Последната вакантна позиция пък зае тимът на Казахстан с водещи тенисисти Александър Бублик (№37 при мъжете) и Юлия Путинцева (№52 при дамите).

По регламента на турнира всеки отбор трябва да бъде изграден от минимум трима и максимум четирима играчи от двата пола. В тима на България освен Димитров са заявени Димитър Кузманов (№195), Адриан Андреев (№207), Александър Лазаров (№277), Виктория Томова (№90), Изабелла Шиникова (№286) и Гергана Топалова (№321).

Вижте и

По силата на вече изтегления жребий България ще бъде част от група А в Пърт, в която са още съставите на Гърция (със Стефанос Циципас и Мария Сакари) и Белгия (с Давид Гофен и Елизе Мертенс). Според предварителната програма в откриващия ден на 29 декември съперник на нашите тенисисти ще бъдат гърците, което означава звезден сблъсък между Димитров и Циципас.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре