Сега четете
Twitter спира да уволнява, започва да наема хора

Twitter спира да уволнява, започва да наема хора

Twitter спира масовите уволнения и съкращения на персонала и започва дори да търси нови хора, стана ясно от запис на среща на Мъск с останалите работници в компанията, публикуван от Verge.

Новият собственик, милиардерът Илон Мъск, е обявил това в същия ден, в който е уволнил мнозинството от хората в отдела по продажби.

В последните две седмици Мъск съкрати екипа на социалната мрежа с няколко хиляди души. Някои от тях – заради естествени съкращения на персонала. Други – защото изразиха критика към неговото управление на компанията публично.

Оказа се, че много от изгонените са софтуерни инженери, ключови за работата на социалната мрежа. Затова Мъск сега търси нови. Както и нови попълнения на отдела за продажби.

Вижте и

От записа се разбира още, че Мъск няма намерение за момента да мести централата на компанията в Тексас, както направи с най-известния си бранд – Tesla.

Милиардерът също така е казал, че преместване в Тексас може да създаде впечатлението, че Twitter „е станала от лява на дясна платформа“. Според него обаче тя всъщност ще има за цел да представя умерените политически позиции в САЩ и да дава възможност на всички да обменят свободно мнения онлайн.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре