Сега четете
Разследващи след гонката: Бусът е загубил контрол

Разследващи след гонката: Бусът е загубил контрол

„Полицаите не са имали лента (с шипове) за спиране.“  Това категорично обявиха тази сутрин разследващите, след като полицай пострада тежко при зверски удар от страна на бус, превозващ нелегални мигранти.

Все пак екипът от прокуратурата, НСлС и СДВР обяви пред медии, че този път служителите на реда не са препречвали пътя, а стояли „на безопасно място, за да обезпечат преследването“. Водещата версия е, че бусът с бегълците е загубил контрол, за да се удари тежко в МПС-то на Специализирани полицейски сили-СДВР.

„Ударът е много сериозен – най-вероятно е загубил контрол водачът, каза представител на НСлС, която пое разследването на случая. Рано сутринта пътят е бил влажен и е било хлъзгаво, просто не е овладял автомобила“, предполагат още експертите.

Сутринта бе съобщено, че полицай е тежко ранен, след като бус с 12 нелегални мигранти удря МПС на СДВР на Околовръстното шосе в София. Служителят на реда е в критично състояние в „Св. Анна“. В болница са прегледани още шофьорът, който е карал буса беглец и трима млади мигранти. Водачът е българин – криминално проявен, установява се, че вероятно е и неправоспособен.

Два патрула са гонили над 40 км – още от тунел Траянови врата (на Ихтиман) бегълците, стана ясно още от думите на разследващите.

Ударът става, когато колата с мигрантите опитва, идвайки от магистрала „Тракия“ по детелината да се качи на Околовръстното. В идеята си да спрат нелегалните имигранти втори микробус на МВР е стоял там. Водачът обаче не е спрял, а се ударил в превозното средство на полицията. Ударът е откъм дясната страна – при човека до шофьора.

Вижте и

В момента на удара екипът от МВР служители е бил от трима – двама са били извън колата, а само пострадалият е седял вътре.“Вероятно с много висока скорост излиза от магистралата с намерение да се качи на Околовръстния път и точно на изхода от детелината удря полицейския бус, който е на мястото“, каза Ивайло Илиев, зам.-директор на СГП.

Заради случилото се оставка подаде главният секретар на МВР Петко Тодоров, както и заместникът му.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре