Сега четете
И новият кмет на Ракитово бе отстранен от длъжност

И новият кмет на Ракитово бе отстранен от длъжност

Кметът на Ракитово бе отстранен от длъжност на продължило до полунощ заседание на Общинската избирателна комисия. Георги Холянов е свален от длъжност с 6 гласа „за“ срещу 4 „против“.

До тази развръзка в Пазарджишко се стигна след сигнал от Димитър Делиев. Той посочва, че кметът е едноличен собственик на три търговски дружества – “Цвета къмпани”, “Кос Хол 1” и “Кос Хол 2”, което, по смисъла на закона, е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. Като управител на трите дружества е вписана Сузана Холянова – съпругата на кмета. Решението на ОИК може да бъде обжалвано и, по информация на БНТ, Холянов ще направи това в следващите дни.

Георги Холянов встъпи в длъжност кмет на община Ракитово на 11 юли тази година. Като независим кандидат той спечели частичните местни избори на 3 юли. Тогава за него гласуваха 2516 души от общо 4602 избиратели. Кметът трябваше да довърши мандата на баща си – Костадин Холянов, който пък бе отстранен от поста заради конфликт на интереси и разследван. Той обжалва отстраняването си, но почина преди да излезе решението на на Върховния административен съд.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре