Сега четете
Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти

Главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че подава оставка след поредния случай на тежко пострадал полицай заради трафика на мигранти.

Пред медиите главен комисар Тодоров посочи, че е крайно време за законодателни промени за трафика на хора, които да увеличат наказанията за тази дейност.

„Всеки ден полицаите с телата си спират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им помогнат. Законодателството в момента е много либерално. При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни. Ние обучихме колегите, снаряжихме ги, но трябва законодателната власт да покаже, че ще пази полицаите“, заяви Тодоров.

Той даде пример, че от близо 4000 образувани досъдебни производства за трафик на хора през 2021 и 2022, половината са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

Вижте и

„И нека съдът и прокуратурата, разглеждайки тези дела, да са особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоба, те отново се връщат и се изправят срещу колегите“, каза още Тодоров.

Източник standartnews.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре