Сега четете
Геймърството, като една от новите зависимости на 21 век

Геймърството, като една от новите зависимости на 21 век

С напредването на технологиите на пазара се появяват множество игри, които занимават съзнанието на едно по-дълбоко ниво. Потапят ни в свят, толкова сензитивен, че почти можем да повярваме в неговото реално съществуване. Игрите сами по себе си са изключително интересни, стига да не се прекалява с употребата им, защото от наш приятел много бързо могат да се превърнат в нашият най-голям враг.

Пристрастяването към гейминга е нещо ново, но не отстъпва по нищо на другите ни познати зависимости. Прекаляването с игрите води след себе си множество здравословни проблеми, както физически така и ментални. Потапяйки се в света създаден от компютърните герои сякаш губиш собствената си идентичност. Динамичното ежедневие допълнително спомага развитието на тази зависимост, защото мислейки си че така разпускаш след тежкия ден, всъщност попадаш в клопката на пристрастяването. Една игра, втора, трета и неусетно разбираш как изключително важните часове сън са безвъзвратно изгубени.

Опитвайки се да избягаш от нещо, което те тормози в истинския живот и прибягвайки към света на гейминга, попадаш в един омагьосан кръг, който може да е наистина коварен, приласкавайки те в удобна и “безопасна” черупка от която трудно можеш да излезеш невредим. Времето е ресурс, който няма възвръщаемост, то неуморно следва своя ход и пропиляно напразно, никога няма да донесе удовлетвореност.

Затлъстяването, асоциалността, стреса и гръбначното изкривяване са само част от здравословните проблеми, които може да възникнат в следствие на прекалената употреба на гейминг игрите. Индустрията разработва изключителен набор от аксесоари с които да подобри максимално удобството от времето прекарано пред компютъра, но това не е достатъчно. Множество деца редовно получават редица психически проблеми наред със здравословните такива от “страшните” игри в гейминг сферата.

Вижте и

Предпочитането на компютъра пред парка е сериозен проблем на обществото, на който трябва да се гледа изключително взискателно. Организирането на повече събития за деца и възрастни, на открито, би помогнало невероятно много за намаляването на тази нова зависимост, с която е така трудно да се справим.

Ползите от компютъра са толкова много, но неговите минуси по нищо не им отстъпват и само, от нас самите зависи как ще използваме това невероятно откритие и дали то ще е повече наш приятел, отколкото враг от който е така трудно да си тръгнем невредими.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре