Сега четете
Зарков: Ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес

Зарков: Ръчното броене на разписките от машините застрашава целия изборен процес

„Това ще създаде проблем както с провеждането ан вота, така и с  отчитането на резултата“, подчерта правосъдният министър.

Решението да се броят ръчно разписките от машините застрашава целия изборен процес.

Това ще доведе до проблеми както с провеждането и организацията на вота, така и с отчитането на резултата. Това мнение изрази в студиото на „На Фокус“ министърът на правосъдието Крум Зарков.

„Гласувам с машина. Едни правила трябва да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. А дебатът за хартията или машината се води дълго време. Абсурдно е, когато бяхме решили, че този въпрос е приключил и проведохме едни избори, които не предизвикаха никакъв проблем – да се изкара това като първа точка в дневния ред – това е абсурдно“, посочи Зарков.

По думите му това, което в направила Правната комисия, а именно разписките от машините да се броят ръчно, застрашава целия изборен процес. „Те приеха много проблематичен текст. Защото бюлетината е защитена. Тя е като банкнота.

Докато разписките не са. От технологична гледна точка това ще създаде такива проблеми, за които тези, които ги гласуват – едва ли си дават сметка.

Вижте и

Проблеми – както с провеждането и организацията на изборите, така и с отчитането на резултата“. Според Зарков това не е обективен проблем на българското общество в момента.

„Да извадиш на дневен ред една тема, която не е обективна на фона на проблемите на българското общество, партиите, която я направиха свой флагман според мен допуснаха сериозна грешка“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре