Сега четете
Минималната заплата трябва да се увеличи

Минималната заплата трябва да се увеличи

Вицепремиерът подчерта, че кабинетът „Донев” е взел решение да финансира допълнително мярката за горивата и тя да продължи до края на декември.

 

Трябва да се работи в посока увеличаване на минималната работна заплата. Когато има висока инфлация, разходите на хората растат, а приходите им не догонват тази инфлация. Това коментира пред Нова тв вицепремиерът по икономическа политика Христо Алексиев.

 

Вижте и

Сега минималната заплата е 710 лв. Всички политически партии и синдикатите искат тя да се вдигне от 1 януари. Предложенията са различни, като те стигат до 860 лв. Вдигането на минималната заплата може да стане с постановление на Министерския съвет. В петък вицепремиерът Лазар Лазаров и финансовата министърка Росица Велкова са се срещнали със синдикати и работодатели уточни, че се придвижат допълнителни срещи с работодатели и синдикати.

Aлексиев обясни, че служебното правителство е работило целенасочено и приоритетно, за да има гарантирани доставки на газ. „Ние обявихме прозрачни процедури за доставка на синьо гориво. Това ни помогна да постигнем много добри и по-ниски цени. Остава един основен проблем – липсата на слотове. Водим активни разговори с Гърция, Турция, Италия и с Хърватска за осигуряване на тези слотове”, уточни министърът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре