Сега четете
Кирил Петков: Задължително е в София с ДБ да имаме общ кандидат за кмет

Кирил Петков: Задължително е в София с ДБ да имаме общ кандидат за кмет

Задължително е в София „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да излязат с обща кандидатура за кмет, обяви днес в интервю за Нова тв лидерът на ПП Кирил Петков. Така за пръв път „Промяната“ приема предложението на ДБ за общо явяване на избори. Петков допълни, че могат да имат обща кандидатура „и с други партии и организации, които изповядват нашите ценности. Трябва да имаме максимално обединение на демократичните общности и там, където е възможно – един кандидат“.

Попитан дали биха подкрепили лидера на „Спаси София“ Борис Бонев, той отговори, че още е рано да се обсъждат конкретни имена. Преди дни Бонев, чиято гражданска организация „Спаси София“ оповести регистрацията си като партия, също поиска обединение с ПП и ДБ за местните избори в столицата. Бонев обаче не отхвърли възможността самият той да е общият кандидат, като каза, че бъдещият претендент трябва да е „посветен на София“, а не да е „парауштист“.

Днес Кирил Петков за пореден път призова „хартиената коалиция“ да изтегли промените, приети през седмицата на второ четене в правната комисия на Народното събрание. Според Петков в парламента трябва да се създаде комисия, която да дебатира и да подготви приемливи изборни правила. Същото предложение вече лансира и „Демократична България“. Петков поясни, че следващата сряда ПП се връща в пленарната зала, за да предложи създаването й.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре