Сега четете
Народният театър започва разследване на скандала с Кръстева и Морфов

Народният театър започва разследване на скандала с Кръстева и Морфов

В Народния театър „Иван Вазов“ започва вътрешно разследване на нашумелия напоследък скандал с пиара Велислава Кръстева и главния режисьор Александър Морфов. Директорът Васил Василев е изискал писмени обяснения от служители и записи от камери. Разследването е поверено на главния секретар Красимира Стефова със заповед на директора от вчера, 17 ноември.

Целта на проверката е да се установи дали Морфов е извършил нарушение на Закона за защита от дискриминация – на база партийна принадлежност. Кръстева е дългогодишен пиар на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии, бивш зам.-министър на културата и настоящ пиар на Народния театър. На 29 октомври вратата на офиса на Кръстева осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ДПС„, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай„. Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е извършителят и не се е крил.

Вчерашната заповед е във връзка с депозирана от Велислава Кръстева писмена жалба за тормоз на работното място, става ясно от документа. Директорът Василев е съставил комисия, която да извърши „задълбочена проверка относно изясняване на всички обстоятелства“.

В жалбата си дългогодишният пиар твърди, че Александър Морфов я е подложил на тормоз, основан на политическата ѝ принадлежност към ДПС. Тормозът се изразявал в „обидни, подигравателни реплики и язвителни коментари“, както и във „вандалско посегателство върху вратата на кабинета“. Комисията в двудневен срок трябва да изиска писмени обяснения от Александър Морфов за това „дали от началото на септември 2022 г. е отправил многократно обидни реплики“ към Кръстева. Също така да се изясни дали в нейно отсъствие е казвал: „Сега в театъра на турски ли ще се играе?“, „ДПС няма място в Народния театър“, „Очаквам незабавно да напуснете театъра, тъй като ДПС няма място в Народния театър“.

Вижте и

Трябва да се изискат писмени обяснения и от всички пряко подчинени на Кръстева служители в отдел „Връзки с медии и реклама“ в Народния театър. Те ще трябва да посочат дали от началото на септември са били свидетели на „обидни, подигравателни или язвителни реплики“. Комисията трябва да изясни кога, по какъв повод и с какво съдържание са били тези реплики и коментари.

При необходимост комисията ще изиска и устни обяснения от Александър Морфов и Велислава Кръстева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре