В.Търново с отличие за най-бърз старт на мерки по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027

Велико Търново е сред първите четири общини в България с най-бърз старт на мерки по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в новия програмен период 2021-2027. Общината бе отличена от Управляващия орган за подготвянето и подписването на договор по мярката „Грижа в дома“, която е в подкрепа на най-уязвимите групи от обществото. Призът бе връчен на заместник-кмета по хуманитарни дейности Нейко Генчев.

С проекта ще бъде предоставен богат спектър от здравни и социални грижи – мобилни и почасови, в общността и в домашна среда, на повече от 330 възрастни жители от старопрестолния град и общината, които не могат да се обслужват сами или са с увреждания. По този начин хората в нужда ще получат навременна и професионална подкрепа в зависимост от техните индивидуални потребности.

„Социалната политика е най-важното нещо за всяка държава и всеки град – няма нещо, което да стои по-високо от грижата за човека“, коментира заместник-кметът Нейко Генчев. Той подчерта, че в Община Велико Търново работят не просто професионално подготвени администратори, а хора, които са отдадени на социалната мисия и екипът, разработил проекта доказва това. Генчев заяви още, че съвместната дейност с Управляващия орган на ОПРЧР показва важността от добро взаимодействие между централната и местната власт и между различните институционални нива.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре