Сега четете
Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за газовите доставки

Депутатите ще изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов относно доставките на газ в България от 27 април 2022 г. досега. Това е точка първа за четвъртък според програмата за работа на Народното събрание.

Изслушването е по предложение на Десислава Атанасова и Делян Добрев и е продължение на изслушването, започнало миналата седмица. По време на парламентарния контрол тогава Росен Христов каза, че до края на 2023 г. трябва да е готов терминалът за втечнен газ до Александруполис.

Освен изслушването, депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за социално подпомагане. С обвързването на системата за социално подпомагане с линията на бедност ще се изпълнят препоръките на ЕК и условията за активиране на Плана за възстановяване и устойчивост, свързани със схемите за минимален доход. Също така ще се създадат необходимите условия за оптимизиране на системата за социално подпомагане – разширяване на обхвата на подпомаганите лица и семейства и увеличаване на размера на помощите, се посочва в мотивите към законопроекта на Министерския съвет.

Вижте и

На първо четене се очаква да бъдат разгледани и промени в Закона за семейни помощи за деца.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре