Сега четете
Годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM се провежда в София

Годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM се провежда в София

Годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM (Процес на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа) се провежда в София. Домакин на форума, който продължава до 18 ноември, е служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Срещата се организира в рамките на българското председателство на SEDM. Ротационното председателство е под ръководството на заместник-министър Теодора Генчовска, която ще бъде модератор на форума. Сред участващите са министрите на отбраната на Румъния, Грузия и Молдова, както и представители на министерствата на отбраната на държавите-членки.

Постигнатият напредък и възможностите за по-нататъшно развитие на Процеса, както и актуални въпроси на регионалното сътрудничество в сигурността и отбраната ще бъдат обсъдени на срещата. Тазгодишният форум ще премине под знака и на събитията, развиващи се на територията на независима Украйна, посочват от Министерството на отбраната (МО).

Процесът SEDM е иницииран през 1996 г. и се утвърждава като ефективен механизъм за повишаване на регионалната сигурност и един от най-важните форуми за регионално сътрудничество в сигурността и отбраната, отбелязват от МО.

Вижте и

От 1 юли 2021 г. България пое ротационното председателство на SEDM за две години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре