Сега четете
Рафаел Надал отпадна на турнира, Карлос Алкарас завършва годината като номер 1

Рафаел Надал отпадна на турнира, Карлос Алкарас завършва годината като номер 1

Испанецът Рафаел Надал бе елиминиран в груповата фаза на Финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) за годината, който се провежда на твърда настилка в Торино (Италия), докато сънародникът му Карлос Алкарас ще завърши годината като номер 1 в ранглистата при мъжете. 19-годишният Алкарас стана най-младият тенисист с подобно постижение. Той подобри рекорда на Лейтън Хюит, който бе на 20 години, когато оглави класацията през 2001-а.

Надеждите на Рафаел Надал за достигане до полуфиналите на състезанието в Торино приключиха след победата на Карспер Рууд над Тейлър Фриц в „Зелената група“. Надал започна седмицата с шансове да приключи 2022-а на върха в световната ранглиста, но претърпя две последователни поражения в Торино.

Норвежецът Рууд надделя над американеца Фриц с 6:3, 4:6, 7:6(6) в мач, продължил 2 часа и 14 минути късно снощи и постигна втора победа на италианска земя. Той оглавява класирането в групата, а Фриц е втори с един успех и една загуба от двете си срещи. Трети със същия актив е канадецът Феликс Оже-Алиасим. Първите два сета бяха решени с по един пробив, а в третата част норвежецът оползотвори третия си мачбол. Фриц и Оже-Алиасим ще излязат един срещу друг в четвъртък.

„Когато се сблъскаш с всички обстоятелства, с които се срещнах аз в последните шест месеца, дори само това, че съм тук е нещо позитивно“, заяви Надал, който трябваше да се справя с контузии напоследък, а наскоро стана и баща за първи път.

Вижте и

„Това, което се случва не е голяма изненада. Но и не означава, че не съм тъжен от резултатите. Такива неща се случват. Просто трябва да приема, че от утре започвам новия сезон 2023. Това е всички. Единственото нещо, което мога да направя е да продължа да работя, да правя нещата, които трябва да правя, за да имам истински шансове догодина“, коментира още Рафаел Надал.

„Не мисля, че съм забравил как да играя тенис и да бъде силен психически. Трябва да възстановя тези положителни чувства и увереността си, за да бъда на нивото, на което искам да бъда“, добави опитният испанец.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре