Сега четете
Проф. Мартин Вечев от INSAIT отпуска лична стипендия от 27 000 лева на студент от Факултета по математика и информатика в СУ

Проф. Мартин Вечев от INSAIT отпуска лична стипендия от 27 000 лева на студент от Факултета по математика и информатика в СУ

Проф. Мартин Вечев от INSAIT осигури стипендия от 27 000 лева за студент в магистърската програма “Логика и Алгоритми” във ФМИ. Тя има за цел да установи дългосрочна връзка между INSAIT и Факултета по математика и информатика и позволява на спечелилия я студент да се фокусира изцяло върху образованието си без да се налага да работи през този период.

Стипендията е лично дарение от проф. Мартин Вечев в размер от 1500 лева на месец за период от 18 месеца за студент от магистърската програма “Логика и Алгоритми” във Факултета по Математика и Информатика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Носителят на стипендията е Траян Господинов, студент първа година в магистърската програма, избран от комисия, включваща проф. Мартин Вечев, проф. Стоян Михов, проф. Тинко Тинчев, доц. Стефан Герджиков и проф. Александра Соскова.

Един от сериозните проблеми на българското висше образование в сферата на информатиката е, че студентите обикновено работят по време на обучението си. Това има неблагоприятен ефект в специалности, които изискват задълбочена концентрация и солидно натрупване на базови знания. Този порочен модел пречи на българската IT индустрия да излезе от коловоза на аутсорсинга и да премине към изграждането на специалисти, които умеят да създават високотехнологични продукти с голяма добавена стойност. Изследванията на световно ниво, както и създаването на високотехнологични компании на базата на тези изследвания, каквато е амбицията на INSAIT, са възможни само при наличието на студенти с фундаментални и задълбочени познания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре