Сега четете
Прокуратурата: Поне милион е откраднат при обира на инкасо колата

Прокуратурата: Поне милион е откраднат при обира на инкасо колата

При обира на инкасо автомобил в София е открадната 7-цифрена сума. Това заяви по Нова тв говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Това означава, че са взети поне 1 млн.лв. Петрова обяви, че предстои точното изясняване на липсващите пари – необяснимо защо чак сега, след като от обира минаха повече от 24 часа.

По показания на двамата обслужващи инкасото и на видеокамерите, в обира са участвали поне четирима души. Разследващи не изключват възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори, които не са излизали от тях, с цел по-бързо оттегляне. Така извършителите на обира може и да са шестима. Единият от автомобилите дори е бил спрян зад колона в подземния паркинг и така към него няма добра видимост от видеонаблюдението.

Прокуратурата е поискала справка за украинските номера, с които са били колите на нападателите, но все още няма отговор дали са фалшиви или откраднати. Двете коли бяха намерени запалени малко след обира.
Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкомати на няколко банки, а нападателите вероятно са знаели маршрута на превозното средство. „Вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобилът е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре”, заяви Петрова.

 

Вижте и

Снимка БГНЕС

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре