Сега четете
Президентът и БСП размениха реплики за съставянето на правителство, бюджета и изтребителите

Президентът и БСП размениха реплики за съставянето на правителство, бюджета и изтребителите

Президентът Румен Радев и БСП размениха реплики по темите за възможностите за съставяне на кабинет, бюджета за догодина, закупуването на нови изтребители за българските Военновъздушни сили на консултациите, които държавният глава проведе с представителите на левицата.

Президентът провежда консултации с парламентарните сили в 48-ото Народно събрание преди да връчи първия мандат за правителство.

Искаме да има редовно правителство и ще направим всичко възможно, каза лидерът на БСП и председател на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова. Нинова отново заяви, че БСП категорично няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ. При втори мандат на „Продължаваме Промяната“, Нинова каза, че ако ги поканят на разговори, ще участват.

От БСП отново поискаха служебният кабинет да внесе бюджет за следващата година, а не удължаване на сегашния. Вие ни дайте бюджет, тогава вече ще имате правото да изисквате от партиите, да ни наблюдавате, критикувате и да видите дали ще се справим, каза Нинова на въпроса на президента как ще гарантират, че няма да има предизборно заиграване в парламента с бюджета.

Вижте и

Нека да е ясно, че това е вашият бюджет. Служебното правителство реално прилага и удължава бюджета, който вие приехте като управление на страната, отговори президентът Радев. Всички сме загрижени за социалната криза, за рисковете пред българските граждани, за очерталата се тежка зима, добави той. Държавният глава беше категоричен, че всички социални придобивки се запазват и отхвърли коментари, че няма да има заплати и пенсии, че служебното правителство обрича на глад, студ, мизерия, тъмнина българските граждани.

По темата за закупуването на нови осем изтребители F-16 Корнелия Нинова отново каза, че сега не е моментът да има такива харчове, а предпочитат тези пари да отидат за социална политика. Президентът Радев коментира, че правителството, в което Нинова е била вицепремиер, е финализирало на практика договора, остава неговото подписване и ратифициране от българския парламент. Правителство без четири гласа – на министрите на БСП, уточни Корнелия Нинова. Това донякъде обяснява и защо правителството не успя да удържи властта, но това е друга тема, коментира Радев. И друга е причината, не е тази, отговори му Нинова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре