Сега четете
Лорер: ГЕРБ не са имали никога друг план, освен да санират

Лорер: ГЕРБ не са имали никога друг план, освен да санират

През всичките тези години на управление ГЕРБ не са имали план, освен да санират. Това бе заявено на срещата с представители на Европейската комисия на разговорите вчера. Всичко, което последва, беше опит това да бъде скрито от обществото, обяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер пред БНТ.

„Още в далечната 2014 г. правителството на ГЕРБ подписва на Европейски съвет общоевропейската цел да се намалят емисиите с 40%, т.е. съкращението на българската енергетика е подписано от ГЕРБ още през 2014 г. Нещо повече – през 2020 г. отново ГЕРБ потвърждават и увеличават тази цел заедно с всички останали европейски държави. Те подписват цел от 55% съкращение на въглеродните емисии. Идва Планът за възстановяване и устойчивост, който предлага средства на държавите, за да изпълнят в частност и тези цели. Какво прави ГЕРБ по темата в него – нищо, освен саниране“, изтъкна Даниел Лорер.

По думите му ПП никога не е давала обещание за затварянето на централи, а ограничаването на вредните емисии може да стане с „намаляване на количеството работа, което те вършат сезонно“.

Вижте и

Вчера ГЕРБ пробва да заглуши представителите на ПП, които дадоха пресконференция след среща с ръководителката на работната група за възстановяване и устойчивост на ЕК Селин Гауер и устроиха истински цирк в парламента. Двете партии си обещаха никога да не подкрепят мандат на другата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре