Сега четете
Донев ще свика Съвета по сигурността заради инцидента в Полша

Донев ще свика Съвета по сигурността заради инцидента в Полша

„Експлозията на двете ракети, при която загинаха мирни граждани, изискват спешно преосмисляне на последващи действия, с които да запазим мира. В постоянен контакт сме със съюзниците от НАТО и ЕС. Сдържаме мирния тон и твърдения, основани на факти, следим внимателно хода на разследването, защото става дума за война. Дрънченето на думи е излишно“, заяви Донев преди заседанието на Министерския съвет. Така той коментира инцидента в Полша, в който ракети паднаха в източната част на страната и убиха двама души.

Веднага ще бъде свикан Съвета по сигурността към Министерския съветслед консултациите с партньорите на България от НАТО и ЕС, посочи още служебният премиер.

„Всички предположения преди да се изяснят фактите и обстоятелствата около инцидента в Полша ще са спекулация, която носи риск за ескалация на конфликта и неговото евентуално разширяване. Да говорим за войната като за видеоигра е опасно хоби. Войната на Русия срещу Украйна не е симулация, то убива невинни хора“, коментира още министър-председателят. Той изтъкна, че е сериозно предизвикателство как ще бъде съхранен мирът.

Все още няма категорична яснота какви точно са ракетите, паднали в Източна Полша в непосредствена близост до границата с Украйна. Това стана след като Украйна беше подложена на масиран ракетен обстрел в цялата страна във вторник. Американски официални представители, пожелали анонимност, изразиха предположения пред Асошиейтед прес, че става дума за ракети, изстреляни от украинските сили, насочена да свали руски такива. Американският президент Джо Байдън също заяви, че е малко вероятно изстрелът да идва от Русия, но съюзниците от НАТО ще подкрепят разследването на Полша.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре