Сега четете
Гълъб Донев: Експлозията на двете ракети налага спешно преосмисляне на действията, с които да запазим мира

Гълъб Донев: Експлозията на двете ракети налага спешно преосмисляне на действията, с които да запазим мира

Експлозията на двете ракети в близост до границата на Полша с Украйна, при която загинаха мирни граждани, налага спешно преосмисляне на следващите ни действия, с които да запазим мира. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

„В постоянен контакт сме със съюзниците от НАТО и партньорите от ЕС. Следим внимателно хода на разследването. Сдържаният тон и твърдения, основани на факти, са задължителни, защото става дума за война“, посочи Донев.

Според него всички предположения, направени преди да са изяснени фактите и обстоятелствата около инцидента на полска територия, ще са спекулация, която носи риск за ескалация на конфликта и неговото евентуално разширяване.

„Да говорим за войната като за видеоигра е опасно хоби. Войната на Русия срещу Украйна не е симулация на военна ситуация. Този военен конфликт убива невинни хора и разрушава бъдещето на Европа и света“, смята премиерът.

„Ще свикам Съвета по сигурността към Министерския съвет веднага след като е ясен резултатът от консултациите ни съссъюзниците ни в НАТО. В този момент от ключова важност е единството на съюзниците и партньорите в НАТО и ЕС“, обяви още Гълъб Донев.

Вижте и

По думите му усилията за възстановяването на мира и сигурността в региона трябва да продължат по пътя на дипломацията.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре