Сега четете
Внесоха молбата за помилване на Иванчева, 4000 са подписали

Внесоха молбата за помилване на Иванчева, 4000 са подписали

Представители на сдружение „Зелен Младост“ внесоха в президентската институция молбата за помилване на бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, получили ефективни присъди „лишаване от свобода“ от третата и последна съдебна инстанция.

Искането за помилване е придружено от подписка с около четири хиляди подписа, събрани на хартия и по електронен път, съобщиха от сдружението при внасянето на документите. „Те са невинни и набедени. Не заслужават нито час повече да прекарат в Сливенския затвор“, посочи Петър Кърджилов, представител на организацията. Той припомни, че Десислава Иванчева има малко дете, което скоро ще навърши една година и за което тя трябва да се грижи.

Кърджилов обяви, че се подготвя и информационна изложба с протоколи от самия съдебен процес, която, според него, ще докаже пред обществеността тяхната невинност.

Вижте и

Справка по делото показва, че Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 хил. лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, осем хил. лева глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.
Вицепрезидентът Илияна Йотова вече обяви, че членовете на комисията по помилване са много сериозни юристи и ще разгледат случая така, както всички останали случаи и ще бъде взето решение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре