Сега четете
Обирът до мола като на кино: подпалени коли и охранител с белезници

Обирът до мола като на кино: подпалени коли и охранител с белезници

Колите, с помощта на които е бил извършен обирът на инкасо автомобил до мол на Околовръстния път в София, са били подпалени. Това съобщи прокуратурата на брифинг преди минути.

Запалените коли са с украински номера. Те са били обявени за издирване.

Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния мол, за да зареди банкомати в търговския център. Нападателите са били с тъмни дрехи, ръкавици и маски. Имали са пистолети и най-вероятно дълги оръжия.

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че пред инкасото е застанал автомобил, който е препречил движението. Тогава са излезли няколко въоръжени лица. Нападателите са отворили автомобила и са започнали да товарят парите в другата кола. По всяка вероятност сумата е сериозна.

След като са преместили парите, нападателите са се качили в два автомобила с украинска регистрация. Според държавното обвинение откритите запалени автомобили отговарят по марка и модел на тези, с които извършителите на обира са избягали.

Извършителите вероятно са знаели предварително маршрута на превозното средство и така са организирали обира. Все още се уточнява сумата, която е открадната. Взети са всички пари от автомобила.

Вижте и

Заплахата към шофьора и охранителя с него е била: „Излизайте! На земята!“. На охранителя са сложени белезници, а шофьорът на автомобила е ударен, но не сериозно, посочиха още от прокуратурата.

Има записи от видеокамерите, които все още не са прегледани обстойно. Все още тече огледът.

Снимка БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре