Сега четете
Жена почина от инфаркт след лечение на настинка, подозират лекарска грешка

Жена почина от инфаркт след лечение на настинка, подозират лекарска грешка

Жена отива в Спешния център с признаци за инфаркт, а й изписват лекарство за настинка. Въпреки че кардиограмата е достатъчно ясна – инфарктът е налице. Резултатът от „лечението“ е фатален – след 15 дни тя почива.

Това се случва с Ивелина Кацарска от Сандански, която търси спешна помощ заради болки в гърдите и повръщане. Екипът, който я приема, й прави кардиограма. „Оттам анонимният лекар, ние не знаем кой е, я приема и казва, че й няма нищо“, разказва пред Нова телевизия дъщерята на починалата Цветелина.

Спешният лекар изписва болкоуспокояващи и я изпраща у дома. Състоянието й обаче не се подобрява. Близките й търсят мнение от столични специалисти, които са категорични, че жената е с явни индикатори за инфаркт и тя отива отново в Спешния център, 15 дни след първия прием.

„Приемат я веднага, разбират, че тя е била още тогава с инфаркт. Разбира се, че е объркана кардиограмата“, казва Цветелина. Сега семейството настоява да разбере кой е медикът, прегледал Ивелина. „Прикриват го в момента. Не ни казват кой е. Била е дежурна лекарка, но не я е прегледала тя. Объркали са доста неща. Казаха, че още ще разпитват. Даже не е заведена в журнала в Спешното, че е била в този център. Исках да проверя по камерите, но казаха, че не се знае дали въобще са записали. Нищо друго не искам, искам само да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е лекар. Те казват, че фелдшер е бил, не знаят кой я е прегледал дори“, обяснява дъщерята.

Вижте и

От Спешния център са казали, че по случая се извършва проверка. На смяна тогава е била лекарка, която в момента е в отпуск. Установено е, че не тя е прегледала пациентката, а неин колега мъж. „Искам да си скъса дипломата“, категорично заяви дъщерята. „След втория прием в болницата лекарят каза, че е можела да си поживее още, ако навреме са били взети мерки“, казва Цветелина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре