Сега четете
Депардийо закрива продуцентския си център в Русия, спира работа над филм с френско участие

Депардийо закрива продуцентския си център в Русия, спира работа над филм с френско участие

Жерар Депардийо закрива продуцентския си център „ПЦ ЖД“ в Русия, съобщи ТАСС. Причината е пауза в проектите, цитира агенцията продуцента Арно Фриле, приятел на актьора. „Тази структура бе създадена за развитие на аудиовизуални проекти. Без активна дейност тази система е безполезна, тя изисква разходи дори и в период на застой“, каза той.

Продуцентът съобщи и за спиране на работата над филма за ескадрилата „Нормандия – Неман“. Миналата година бе обявено, че снимките за него започват в Калининградска област. „Това е руско-френски проект. След началото на кризата френската страна излезе от него, но ние все още се надяваме, че ще можем да го осъществим по един или друг начин“, каза Фриле.

Жерар Депардийо има руско гражданство от 2012 г. Той кандидатства за него заради решението на френското правителство да увеличи данъците за богати граждани. Актьорът получи паспорта си в Сочи лично от Владимир Путин. Оттогава той често е хвалил руския президент и руската култура, дори наричаше страната „велика демокрация“.

Вижте и

На 1 март, дни след началото на руската инвазия в Украйна, Депардийо призова за прекратяване на огъня и мирни преговори. В началото на април пък той разкритикува президента Путин и неговите „безумни, неприемливи ексцесии“. Тогава актьорът обяви също, че приходите от три концерта, планирани за началото на април, са за жертвите в Украйна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре