Сега четете
Две ракети паднаха в Полша, има убити

Две ракети паднаха в Полша, има убити

Две ракети са паднали на територията на с. Пшеводов, Люблянски район в Полша, в близост до границата с Украйна, съобщи радио ZET.

По информация на медията ракетите са попаднали в машини за сушене на зърно. Загинали са двама души. На място работи полиция, прокуратура и армия. Инцидентът е станал в 15:40 ч. местно време. Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецкий е свикал спешно съвещание на правителствения Комитет по сигурност и отбрана „във връзка с кризисната ситуация“.

До момента полските власти не коментирали официално информацията за ракетния удар. Полските спасители са потвърдили, че в Пшеводов са загинали двама души заради взрив, но не установили причината за него. Високопоставен представител на американското разузнаване е заявил за Associated Press, че руски ракети са пресекли територията на Полша, страна-член на НАТО, в резултат, на което са загинали двама души.

Вижте и

Говорителят на полското правителство Петр Мюлер заяви: „Призовавам ви засега да не публикуване непотвърдена информация, ще я коментираме след заседанието, което ще се проведе сега.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре