Сега четете
Ботьо Ботев: Притесняват ме обясненията на бащата на Александър

Ботьо Ботев: Притесняват ме обясненията на бащата на Александър

Притесняват ме обясненията на бащата. Има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Странно е това, че има известно забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето.

Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред БНТ във връзка с изчезването на 12-годишния Александър от Перник. Детето е в неизвестност вече пети ден. В издирването му участват полицаи, доброволци, планински спасители, водолази и пожарникари. Използват се и обучени кучета, термокамери и хеликоптер.

По думите на криминалиста, макар че бащата знае привичките на сина си и това, че има и предишни подобни случаи, доста късно е подал сигнала.

Ботев коментира, че от психологическа гледна точка бащата твърде спокойно и обосновано обяснява цялата ситуация и това трябва да се вземе предвид. „Това не значи нищо, всеки човек има определена реакция, но трябва да се вземе предвид при проверка на определени обстоятелства“, каза той.

„Странно е и това, че камерите не са уловили детето и че обучените кучета също не намират следа, но това зависи и от обстановката, където е изчезнало детето“, посочи той.

Вижте и

Според криминалиста след толкова дълъг период от време, ако детето не е приютено някъде, е най-вероятно изходът да е трагичен: „Дай Боже, нещата да приключат благополучно и детето да бъде намерено, макар че аз лично се съмнявам“.

Ботев обясни, че е чел протокола от разпита на бащата, публикуван в медиите, и обстоятелствата трябва прецизно да се проверят. По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
4
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре