Сега четете
29 истории от прехода с щипка хумор издаде журналистът Петър Бойчев

29 истории от прехода с щипка хумор издаде журналистът Петър Бойчев

„Голям шлем“ ще покаже утре в кино „Влайкова“ нашият колега Петър Бойчев – журналист, кулинар и рибар, известен с тънкото си чувство за хумор и с чувството си за тънкостите в гурмето. Премиерата на дебютната му книга „Голям шлем (29 глътки от реки и редакции)“  ще се състои на 15 ноември от 17 часа в столичното кино „Влайкова“, съобщи БТА.

Въпреки че спокойно би могъл да издаде книга с готварски рецепти или с чалъмите на това да хванеш бял кит, Бойчев избира да събере 29 истории „от целия му смислен живот – от казармата, през студентството, през първите тръпки да си видиш името във вестниците, та досега“,

„Странното е, че когато ги писах – по време на пандемията, не знаех че са толкова. При последната редакция ги преброих – 29. Аз съм роден на 29-и, именният ми ден е на 29 (юни). Няма нищо случайно!“, отбеляза авторът пред БТА.

Докато пише историите, няма намерение да ги издава. От време на време публикува по някой разказ във фейсбук профила си. Приятелите и колегите му са очаровани и настояват да ги издаде, а както споделя Бойчев, това „събуди графомана в мен“.

Красиво оформеното издание (издателство „Зип“) е с вплетени карикатури на Иван Кутузов-Кути, Чавдар Николов, Ивайло Нинов и Илиян Савков.

Вижте и

Още преди премиерата някои нарекоха книгата „своеобразен документ на прехода“. „Малеей! Ега ти прехода, щом аз съм му историк“, пошегува се във фейсбук Бойчев, перифразирайки думи на някогашния вицепремиер Нейчо Неев.

Във всеки случай тиражът е бутиков, бройката се изчерпва още преди премиерата, книгата е за ценители и ви очаква утре. Приликата с реални лица и събития не е случайна, а приятелите пожелават на автора: „Днес „Голям шлем“, утре – голяма риба“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре