Сега четете
Установиха самоличността на атентатора от Истанбул, жена е

Установиха самоличността на атентатора от Истанбул, жена е

Разкрита е самоличността на терориста, извършил терористичното нападение в Истанбул. Установено е, че това е сирийката Ахлам Албашир и тя е била специалният разузнавателен агент на Работническа партия на Кюрдистан (ПКК).

При първоначалния разпит жената е казала, че е била обучавана от кюрдски бойци в Сирия и е влязла в Турция от района Африн в Северозападна Сирия, информира още полицията.

Държавната телевизия ТРТ излъчи кадри как полицията ескортира жена – главния заподозрян, от апартамент след среднощна акция. Жената с къдрава коса и лилав анцуг с надпис „Ню Йорк“ върху него бе заснета как е отвеждана от полицията в полицейския участък. При обиска полицията е използвала полицейско куче и е открила пари, злато и муниции.

Вижте и

Турските телевизии излъчиха по-рано кадри на човек, най-вероятно жена, който оставя пакет под издигната саксия за цветя в средата на улицата. Показано беше и видео от охранителни камери на жена, както се предполага – извършителката, която напуска района, бягайки между останалите хора, които вървят спокойно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре