Сега четете
ТЕЛК бави 10 месеца освидетелстване на жена, живееща в психиатрия

ТЕЛК бави 10 месеца освидетелстване на жена, живееща в психиатрия

ТЕЛК бави десети месец освидетелстването на психично болна жена, която на практика живее в психиатрията в Курило. За скандалното бездействие алармира във фейсбук профила си директорът на Държавната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова. Ето целия пост:
Как /не/работи ТЕЛК Перник, първи състав
Днес се навършват ДЕСЕТ МЕСЕЦА, откакто протокол за явяване пред ТЕЛК ПЕРНИК е получен там. Жената е при нас от почти година, на 14.01.22 в регионалната картотека на Перник е получен нашият протокол, с който предлагаме пациентката, която е от Пернишко, да получи инвалидизация, тъй като е с тежко психично заболяване. До момента не е имала такава. Няма доходи, защото не работи поради болестта си. Дъщеря й не желае и да чуе за нея.
И така жената, настанена първоначално за лечение, вече е на етап отглеждане. Състоянието й отдавна дава възможност да си е у дома, но тя няма с какво да живее, поради което ЖИВЕЕ в лечебното заведение. И ДЕСЕТ МЕСЕЦА на ТЕЛК Перник, първи състав не му стигнаха да я освидетелства.
Днес уведомих с писмо РЗИ Перник и ще чакам отговор и/или действия.
Позволих си да напиша в сигнала си до РЗИ Перник, че това е БЕЗОБРАЗИЕ! И пак бих го потвърдила!
Това е телков геноцид, за който държавата знае, но явно на никого не му пука за тези „нещастни досадници“ – инвалидите.
Това е перманентна практика на ТЕЛК, който често бави документи с месеци и хората, загубили работата и доходите си поради инвалидност, на практика няма с какво да живеят. В момента се бавят и много преосвидетелствания.
Стела Стоянова, Любословие.БГ
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре