Сега четете
Продължава сривът на криптовалутния пазар: биткойнът се търгува за $15900, а Solana и Dogecoin поевтиняха с 60% и 30%

Продължава сривът на криптовалутния пазар: биткойнът се търгува за $15900, а Solana и Dogecoin поевтиняха с 60% и 30%

Сривът в цените на всички основни криптовалути продължава със застрашителни темпове и към днешен ден никой не се наема да прогнозира до какво дъно ще стигне биткойнът и колко ще поевтинеят другите криптовалути.

След зашеметяващия крах на криптовалутната борса FTX инвеститорите успяха да изтеглят от различните други борси за цифрови активи немалките 106 хиляди BTC. Уеб порталът Coinmarketcap, който извършва денонощен мониторинг на всички цифрови валути съобщи, че курсът на водещата криптовалута е паднал до 15900 долара за 1 BTC, което е спад с 24% през изтеклата една седмица, като се очаква да падне още. При тази цена, пазарната капитализация на основната криптовалута намаля до $305 милиарда.
Основната алтернатива на биткойна – Ethereum към края на вчерашната търговска сесия се търгуваше при цена $1180, което означава спад в курса през изтеклата седмица от 25%. По този начин пазарната капитализация на Ethereum падна на $144 милиарда. Да напомним, че преди два месеца финансовите аналитици прогнозираха рязък ръст в курса на тази криптовалута на фона на обновяването Merge.

Най-голям е сривът на Solana, курсът на която падна с 60% за същия период от време. Сривът на Dogecoin е 30% за същия период – една седмица.
Интересно е, че неособено известният токен Trust Wallet Token поскъпна със 75% и той е единственото изключение от всеобщия срив на криптовалутния пазар.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре