Сега четете
Иванчева и Биляна Петрова търсят работа в Сливен

Иванчева и Биляна Петрова търсят работа в Сливен

Осъдените за подкуп бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова търсят работа в Сливен. Преди дни те бяха въдворени в затвора в града.

В съобщение на фейсук профила на Иванчева се отправя молба към „хората с бизнес на територията на Сливен, ако имат нужда от персонал, да ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВЕТЕ ДА РАБОТЯТ“. „Те нямат претенции, съгласни са да работят като помощници в домакинство, в магазин, в заведения – кухня, почистване или всичко, което считате за удачно. Единственото условие, поставено от затвора, е те да бъдат вземани и връщани от работодателя с транспорт“, се казва в поста.

И се изтъква, че двете се нуждаят от работата, защото това щ намали престоя им в затвора. За намиране на работа на двете призова и адвокат Николай Хаджигенов в своя фейсбук профил. Той е пуснал петиция до президента за помилване на Иванчева. Вицепрезидентът Илияна Йотова, в чиито правомощия е амнистирането на затворници, заяви, че се надява през тази седмица да получат всички документи, да заработи Комисията по помилване, след което да започне дискусия по случая.

Вижте и

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Иванчева е осъдена на шест години затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Дюлгеров получи  четири години затвор, 8000 лв. глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре