Сега четете
Колко ще ни струва подготовката на автомобила за зимни условия

Колко ще ни струва подготовката на автомобила за зимни условия

С падането на температурите и влошаването на времето трябва да сменим гумите на автомобила си. Експерти съветват от 15 ноември да шофираме с такива, с подходящ протектор, да подсигурим течност за чистачки и антифриз.  По-скъпо ли  ще ни струва тази година подготовката на автомобила за зимата?

Тази година цената на нова гума от най-разпространения размер и нисък клас варира от 95 до 115 лева за брой. За разлика от миналата година, когато общата сума за подготовката на автомобила ни е била под 500 лева, сега за четири нови гуми, плюс цената на монтажа, ще се наложи да отделим с около 100 лева повече.

Старт на акция „Зима“

Лека тенденция за увеличение има и в цените  на услугата. „Самата смяна на гумите варира от около 45 до към 60 лева“, казва Хари Аптураманов, който е собственик на автосервиз.

Експерти съветват при купуване на гуми да следим за характеристиките, указани на етикета. „На този етикет е дадено каква е гумата – дали е зимна, колко децибела, какъв шум издава, какъв е енергийният клас на горивото и какъв е енергийният клас при спиране на мокро. Естествено, ние препоръчваме най-добрия вариант клас „А“,  но за съжаление той е изключително скъп и е от
възможно най-високия сегмент на гумите, особонео при зимни условия“, обяснява Аптураманов.

Вижте и

Започват проверки на пазара за автомобилни гуми

Част от подготовката на автомобила за студените месеци включва и зареждането на зимна течността за чистачки, чиято цена тази година също е по-висока от миналата и на места достига пет лева за литър. Веригите не са задължителен атрибут, но любителите на пътуванията в планината е добре да ги имат.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре