Сега четете
Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост на оградата по границата с Турция

Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост на оградата по границата с Турция

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост по отношение на оградата по границата с Туриця.

Регионалният министър: „Оградата“ по границата е временно съоръжение без решение за строеж

В „Денят започва с Георги Любенов“ Симеонов заяви, че зад критиките срещу съоръжението се крие опит за прикриване на престъпление по служба, а именно – безстопанственост и неизпълнение на задълженията по поддръжка на преградата. Според лидерът на НФБС отговорност за състоянието на съоръжението носят президентът Румен Радев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Не мога да търпя хора, които не са стъпили там, някакви палячовци, да говорят, че това било плет или стобор и то с политически цели. Ами изнвинявайте, ама с това съоръжание България трябва да се гордее. Това е постижение, което ми е коствало години и много нерви. България трябва да се гордее с оградата и да я поддържа, защото външни лидери идваха и се възхищаваха и цъкаха с език каква стабилна преграда имаме срещу потенциалната мигрантска вълна“, заяви Симеонов.

Вижте и

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре