Сега четете
Жителите на Киев празнуват

Жителите на Киев празнуват

След като преди дни Русия обяви, че ще изтегли войските си от десния бряг на река Днепър, късно снощи украинската армия обяви, че е влязла в Херсон. Стотици жители побързаха да развеят националния флаг в центъра на Киев – там, където от началото на войната цари мрачна тишина.

Днес е исторически ден. Връщаме си южната част на страната, връщаме си Херсон. Радвам се да видя тези хора, въпреки всички опасности, репресии и страдания, причинени от окупаторите, те продължиха да вярват в Украйна. Херсонци чакаха. Те никога не се отказаха от Украйна”, каза президентът Володимир Зеленски.

Думите „Херсон е наш“ отекнаха сред празнуващите в центъра на Киев. Стотици хора, които са родом от Херсон, са избягали от там още в началото на войната, когато руските войски влизат в града. С възторжени викове и сълзи от радост украинците отпразнуваха освобождаването на ключовия град, а повечето паметници бяха покрити от синьо-жълтия флаг на страната.

Толкова сме щастливи. Благодарни сме на въоръжените сили на Украйна. Благодарим на всички, благодарим, че сме украинци. Чакахме 260 дни за този ден”, споделя радостта си Оксана, която е жител на Херсон.

Вижте и

Местните медии публикуваха снимки и видеа на жителите на Херсон, които приветстват украинските войски по улиците на града. Военните пък издигнаха украинския флаг на полицейското управление в града. В същото време обаче говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да разкрие повече детайли за изтеглянето. На въпросът дали Москва съжалява за церемонията по повод анексирането на Херсон, случила се само преди няколко седмици, Песков категорично отрече.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре