Сега четете
Демерджиев: Включили сме столичната дирекция на МВР и жандармерията в издирването на детето от Перник

Демерджиев: Включили сме столичната дирекция на МВР и жандармерията в издирването на детето от Перник

Още от вчера сме включили сили и техника в издирването на изчезналото дете в Перник, включили сме Столичната дирекция на МВР и Жандармерията, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти.

„Нашата задача основно е да претърсим районите извън града, а доброволци правят такова претърсване в рамките на града. Ще направим всичко възможно да намерим детето“, заяви той.

Той обясни, че няма категорично данни за отвличане на детето, но е образувано досъдебно производство за отвличане, защото това ще помогне в издирването и ако има данни за някакво престъпление.

Момче аутист на 12 години е изчезнало в района на Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Перник. Инцидентът е станал вчера и издирването е започнало веднага, но досега детето не е открито.

Вижте и

За задържания с подкуп граничен полицай Иван Демерджиев уточни, че поисканият подкуп е свързан с обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета. Той е началник сектор, работи по тази поръчка и е искал да му бъде платено, за да се постигне определен резултат – да спечели поръчката, каза вътрешният министър.

„Работим от няколко седмици по този случай с отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР. Получихме необходимото съдействие и от страна на прокуратурата. Мисля, че достатъчно прецизно и категорично са извършени следствените действия, за да бъде установена вината му“, добави той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре