Сега четете
Тридневен форум за качественото българско вино и винопроизводство започва днес в София

Тридневен форум за качественото българско вино и винопроизводство започва днес в София

Единадесетото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste започва днес в зала 4 на „Интер Експо Център“, София, и ще продължи до неделя, съобщават организаторите от DiVino. Форумът представлява професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

Откриването за професионалисти и медии е от 14:00 до 16:00 часа днес, а от 16:00 до 21:00 часа изложението ще бъде отворено за всички посетители. Събитието ще продължи през събота и неделя, когато ще бъде на разположение на всички заинтересовани.

През 2022 изложението ще събере 80 от най-добрите български производители, като всеки от тях има право да участва най-много със 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, създали виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Повече от 500 от най-добрите български вина ще са на разположение на посетителите и ще може да бъдат дегустирани.

Организаторите са подготвили и богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

Вижте и

През изминалите години DiVino.Taste се превърна в най-успешното събитие за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство. Броят на изложителите е нараснал от 37 в първото издание през 2011 г., на 84 през ноември 2019 г. В последното издание през 2021 г., въпреки рестрикциите заради пандемията, участие са взели 65 виноизложители. Посетителите също са се удвоили – от близо 3000 през 2011-а до над 6000 през последните две години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре