Сега четете
Синдикатите към Радев: Споделяме желанието Ви да има редовен кабинет, но настояваме за нов бюджет

Синдикатите към Радев: Споделяме желанието Ви да има редовен кабинет, но настояваме за нов бюджет

„Споделяме Вашето желание да има редовен кабинет, това обаче не променя необходимостта да има бюджет за 2023 г.“

С тези думи президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров се обърна към президента Румен Радев на срещата при държавния глава. Разговорите са по повод декларацията, около която се обединиха КНСБ и Конфедерацията на труда „Подкрепа“ относно ръста на доходите. На срещата е и президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. срещата между държавния глава Румен Радев и ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ „Подкрепа“.

„Добре дошли отново в президентската институция. Това е наша поредна среща. Първо искам да ви поздравя за това, че в трудни моменти отново сте на страната на българските граждани. Оценявам и споделям напълно вашата загриженост и тревога за сериозната инфлация, в която е страната, за доходите на хората, за предстоящата зима, за най-уязвимите хора и как те наистина трябва да бъдат подкрепени и затова, че търсите диалог, търсите диалога със всички институции, от които зависи това да се случи“, посрещна своите гости на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев.

Държавният глава каза, че очаква на срещата от синдикатите да споделят какво реално предлагат, как да бъдат подпомогнати хората, които вземат решения, за да вземат важните, правилните решения, така че българските граждани да преминат по-леко тази зима, да има сигурност в дългосрочен план за държавата, за икономиката и за социалната система.

Вижте и

От КНСБ заявиха, че не са съгласни с удължаването на Бюджет 2022 и настояват да бъде приет нов бюджет за 2023 година, независимо дали е дело на служебен или редовен кабинет. По думите на Димитров, синдикатите имат конкретни искания, с които настояват за нов бюджет, а не удължаване действието на този за 2022 г. Доходите трябва да догонят равнището на инфлацията, отбеляза той.

Димитър Манолов каза, че са направени няколко срещи с представители на териториални и професионални структури на двата синдиката. Той каза, че президентството се е оказала институцията, с която да се водят разговорите за проблемите за хората.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре